Daphne Huisden

Daphne Huisden is schrijfster in hart en nieren. Nadat zij het voortgezet onderwijs achter haar liet voor een studie filosofie, brak zij die dan ook vroegtijdig af om een schrijfcarrière na te streven – en met succes! Huisden woont en werkt in Rotterdam, de stad die zich perfect leent als decor voor haar verhalen. Helemaal niet gek dus dat zij zich thuis voelt bij Kort Rotterdams. De roerige stad met haar bruisende centrum en vele wijken is de uitgelezen plek voor de leerlingen om, met wat hulp van Huisden, hun fantasie de vrije loop te laten.

Wat Huisden het meest bijblijft van iedere editie van Kort Rotterdams, is “hoe leerlingen telkens weer compleet andere verhalen weten te schrijven bij dezelfde foto. Als ze niet bezig zijn met wat goed of gek is of wat anderen van hun verhaal vinden, komen er interessante en persoonlijke verhalen uit.”

In 2010 debuteerde Huisden met Alles is altijd fictie, waarvoor ze een nominatie voor de Academica Literatuurprijs in de wacht sleepte. In 2013 publiceerde ze haar tweede roman, Dit blijft tussen ons. Momenteel werkt ze aan de titel Charlatans. Naast romans publiceerde Huisden ook artikelen en korte verhalen in o.a. Das Magazin, Tirade en NRC Handelsblad.

Salih Kilic

Deel deze pagina: