Raoul de Jong

Voor zijn werk heeft Raoul de Jong over de hele wereld mogen reizen. De geboren en getogen Rotterdammer keert echter altijd terug naar de havenstad. Het is een plek waar hij begrijpt wie hij is en in wat voor wereld we leven. “Het feit dat je in Rotterdam op zoek moet naar romantiek maakt de stad romantisch.”

De Jong hoopt dat de deelnemers aan Kort Rotterdams begrijpen dat er niets goed of fout is wanneer je schrijft: “Wat in het dagelijks leven onmogelijk lijkt, kun je op papier namelijk wel laten gebeuren. De wereld om ons heen is van verhalen gemaakt en verhalen kunnen werkelijkheid worden. Het is mogelijk om te toveren. Ik hoop dat de leerlingen de kans zullen grijpen om dat te doen.”

Raoul de Jong publiceerde vijf romans: Het leven is verschrikkulluk (2015), Stinknegers (2006), It’s Amaaazing! (2006) Miraculoso (2008), De Grootsheid van het al (2013) en Dagboek van een puber (2018). Voor De grootsheid van het al werd De Jong genomineerd voor de Bob Den Uyl Prijs 2014 en sleepte hij in 2015 de prijs voor Het beste Rotterdamse boek in de wacht. Naast romanschrijver is Raoul de Jong ook columnist en heeft hij geschreven voor Spunk, NRC Handelsblad, ncr next, Elle, Vrij Nederland en Het Parool.

Vera Cornel

Deel deze pagina: