Sanneke van Hassel

In 2014 schreef Sanneke van Hassel de verhalenbundel Hier blijf ik. De bundel is een verzameling van veertig korte verhalen die zij schreef bij de foto’s van De Kracht van Rotterdam. Vanuit hetzelfde idee – beeld als inspiratiebron voor tekst – gaat Van Hassel voor Kort Rotterdams met de leerlingen aan de slag en in discussie over de verhalen van de bruisende havenstad.

De schrijfster ziet in Kort Rotterdams een uitgelezen kans om “de kneepjes van het schrijversvak door te mogen geven op het voortgezet onderwijs.” Haar oproep aan alle leerlingen is dan ook: “Kom mee op avontuur in een paar honderd woorden.”

Sanneke van Hassel debuteerde in 2005 met de verhalenbundel IJsregen, waarmee ze genomineerd werd voor de Vrouw en Kultuur debuutprijs en de Selexyz debutantenprijs. Hierna publiceerde zij de bundels Ezels (2012), Naar de stad (2012) en Hier blijf ik (2014). Ook volgden de romans Nest (2010) en Stille grond (2017). Van Hassel heeft hiernaast meerdere malen verhalen geschreven voor onder andere Passionate, HP/De Tijd, Financieel Dagblad en Tirade.

Keke Keukelaar

Deel deze pagina: