Bianca Boer

Bianca Boer verliest zich al van kinds af aan in de wereld van boeken. Dat ze die thuis niet hadden mocht de pret niet drukken: ze was vaak in de bibliotheek te vinden waar ze naast het lenen van boeken ook graag verstoppertje speelde. Toen ze in havo 3 aan de slag mocht met poëzie ging er een wereld voor haar open. Hoewel het een aantal jaren duurde voor zij zelf de smaak van het schrijven te pakken kreeg, vindt ze het nog steeds heerlijk om andere mensen met woorden en verhalen te verleiden.

Haar liefde voor Kort Rotterdams komt vanuit de overtuiging dat scholieren in het voortgezet onderwijs niet alleen maar geïnteresseerd zijn in kort en vluchtig: “Er zijn jongeren voor wie lezen net zoveel betekent als het voor mij doet. Jongeren die zelf ook wel eens een verhaal willen schrijven maar niet goed weten hoe je dat aanpakt.” Ze verwacht dan ook dat er leerlingen zullen zijn die zichzelf met het eigen verhaal zullen verrassen.

Bianca Boer debuteerde in literair tijdschrift De Gids met het korte verhaal Object 658, waarmee ze in 2004 de Nieuw Proza Prijs won. Ook schreef ze de verhalenbundel Troost en de geur van koffie (2007) en de dichtbundel Vliegen en andere vogels (2010). In 2018 won Boer de poëzieprijs van Oostende met het gedicht Laatst, in de ochtend. In 2019 verschijnt haar nieuwe roman Draaidagen.

Bianca Sistermans

Deel deze pagina: